Wij maken gebruik van cookies voor onze service. Bezoek je onze website dan ga je akkoord met de cookies.

NSK Baan 2021 in de (medaille) regen

| Marjolein Bolten

Met een grote delegatie van 19 atleten was kronos afgelopen weekend goed aanwezig op het NSK baan in Utrecht. Ook waren er veel vrijwilligers aanwezig van kronos, sommige combineerde dit zelfs met zelf meedoen, mede door deze vrijwilligers was de wedstrijd geslaagd!

De dag startte goed met (ongeldig) nieuw pr en clubrecord van Roy op het verspringen van 6.80, goed voor het eerste zilver. Vlak daarna sprong Michelle ook bij het verspringen een mooie 5.19. Ook aan het springen waren Koen en Gijs, maar dan zo hoog mogelijk ipv zo ver mogelijk, met voor beide een niet zo lekkere wedstrijd helaas.
Tegelijkertijd waren Marnick en Thijs tegen de wind in aan het werpen bij discus met 32,00 en 34,56 wat enigszins tegen viel. Ook Merel L en Isabelle hadden bij het discuswerpen met 24,60 en 21,38 ook last van de wind.

Toen was het tijd voor wat loopnummers, met Lars en Casper op het zware onderdeel, de 400 meter wat ze met de zware tegenwind alsnog erg goed deden. Bij de korte sprint nummers deden ook veel Kronauten mee, te beginnen met de 100m door Gabriel, Stan en Marjolein met een mooi resultaat van 12.88 voor Gabriel.

Het volgende werpnummer van de dag was kogelstoten voor de mannen met Roy met een steady 11.63. De dames, Marjolein, Merel W en Michelle kwamen in actie op het hoogspringen, met een zilveren medaille voor Marjolein en het brons was voor Merel W. Wat onder de weersomstandigheden erg nette prestaties waren.

Het laatste onderdeel voor de estafette was de 1500 meter, met 1 deelnemer vanuit Enschede. Vincent liep een mooie race in een persoonlijk record tijd van 4.31.98.

Bij de estafette liepen de dames naar de winst en liepen een dik nieuw clubrecord, met een mooie tijd van 51,00.

Na het leuke avondprogramma, met een pubquiz georganiseerd door Phoenix en natuurlijk een Vincent die Delft aftroefde in de Natuurkunde moppen strijd was het zondagochtend tijd voor Thijs om de spits af te trappen/werpen met kogelslingeren. Op de vorige wedstrijd was die al goed voor een clubrecord en het ging nu helaas wat minder. Ook Merel L had last van de regen en natte ring en wierp de kogelslinger naar een 17.85.

Bij het hinkstapspringen deden er veel kronauten mee. Voor Roy natuurlijk de gouden medaille, en daarbij de titel Nederlands Studenten Kampioen 2021, maar ook mooie persoonlijke records voor Gijs en Marnick. Ook Marjolein deed mee met het hinkstapspringen en dat leverde een derde plek op.

Op de 200 meter sprint, gelukkig met wind mee, Stan en Gabriel bij de mannen en Michelle en Annabel bij de vrouwen voor goede resultaten en een persoonlijk record van 27.90 voor Annabel.
Op de korte sprintafstand met obstakels, de 110mh/100mh deden Gijs, Marjolein, Merel W, Michelle en Annabel mee, wat een persoonlijke records op leverde voor Gijs, Annabel en Michelle! Met als de kers op de taart ook nog een bronze medaille voor Gijs.

Op de wat langere afstand met obstakels, de 3000m Steeple liep Twan, na weken trainen op de waterbak, een mooi dik persoonlijk record van 10:47;43.

Bij het speerwerpen waren Marnick, Roy, Merel W en Michelle goed op dreef met allemaal resultaten dicht bij of over hun persoonlijke record en een bronze medaille voor Merel W!

Op de 800 meter bij de mannen was het weer een drukbezet veld en liepen Nart, Casper, Basile en Vincent een mooie race, waarbij Casper en Vincent mooi streden om hun serie winst.

Om de dag af te sluiten was er nog een mixed 4x400 waar 2 kronos teams aan meededen, met een mooi nieuw clubrecord van 3:52;22 streden, Lars, Annabel, Merel W en Nart goed mee om de winst, met een mooie tweede plek! Het tweede team bestaande uit, Casper, Michelle, Merel L en Stan liepen ook lekker mee in het veld.

Al met al, was het NSK Baan weer een geslaagde wedstrijd met 9 medailles, 2 clubrecords en vele persoonlijke records en kijken we uit naar de promotie / degradatie wedstrijd waar we met een mannen en vrouwen team gaan strijden om een plek in de tweede divisie!


Reacties

Je moet ingelogd zijn om te reageren of reacties te bekijken.